Doe nu je bestelling via onze SponsorKliks link >>>
Toggle Bar

Het uniform / scoutfit

Sinds september 2009 gebruikt men de term scoutfit in plaats van uniform. Met de invoering van een nieuwe 'kledinglijn' werd de term scoutfit ingevoerd omdat men van mening was dat uniform te militairistisch klonk en niet bij het huidige beeld van Scouting vond passen. Een benaming die ruim honderd jaar in gebruik is geweest vervaagt niet van de ene op de andere dag en zal daarom voorlopig wel door elkaar gebruikt blijven worden.

Vanaf de installatie wordt verwacht dat bij iedere activiteit het scoutfit gedragen wordt. Het dragen van de scoutfit heeft verschillende redenen. Het drukt de eenheid van de leden uit, het is ons visitekaartje en het is in veel gevallen praktisch.

Iedere speltak heeft zijn eigen scoutfit-kleur. De Bevers hebben een rode blose, Shanti's en Welpen een groene blouse, Scouts een beige blouse en Explorers een brique-rode blouse. Er bestaan ook waterscouts en luchtscouts. Deze hebben blauwe respectievelijk grijze blousen.

Waar kan ik een uniform kopen

Scoutingleden hebben een eigen winkel, namelijk de ScoutShop. De dichtstbijzijnde winkel is in Sittard, bij Jan en Wies van Neer, Steegstraat 20, telefoon 046-4008004. De ScoutShop is geopend woensdag van 15.30 – 17.30 uur, donderdag 19.00 – 21.00 uur en zaterdag van 11.00 – 14.00 uur. En verder op afspraak. Ze hebben ook een eigen site: scoutshoplimburg.scouting.nl.

Een andere mogelijkheid is te bestellen via internet bij Scouting Nederland: scouting.nl

Binnen de groep hebben we ook een adres voor tweedehands uniformen. Dit is bij Lilian Fricker, 043-8519785, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Eerst een afspraak maken. Hier kunt u uniformen kopen (als ze voorradig zijn) maar dus ook als het uniform niet meer nodig is (te klein, andere speltak, verlaten groep) weer verkopen. U bepaalt de prijs en als het verkocht is krijgt u het geld.

Bij Lilian is ook de groepsdas te koop.

Insignes

Het naambandje krijg je van de groep. De rest van de insignes dien je ook zelf aan te schaffen via de scoutsshop. Informeer van tevoren wel nog even bij de staf of zij nog insignes over hebben of dat er een gezamelijke inkoop wordt gedaan met de andere te installeren jeugdleden.

Afdrukken