Doe nu je bestelling via onze SponsorKliks link >>>
Toggle Bar

Wat is Scouting Fons Olterdissen

Scouting Fons Olterdissen
Scouting Fons Olterdissen is één van de oudste verenigingen van de Maastrichtse wijk De Heeg maar voor scoutingbegrippen een vrij jonge club. Wij hebben een mooi eigen gebouw in het parkgebied aan de zuidzijde van de wijk, naast de voetbalclub en tegenover de Kinderboerderij. Er zijn Bevers, Shanti's, Welpen, Scouts, Explorers, Pivo’s. En verder stafteams, Groepsbestuur, Stichtingsbestuur, PlusScouts en vele mensen die het af en toe leuk vinden de helpende hand te bieden. Belangrijk is de ontwikkeling tot zelfstandigheid waarbij er een ruime mate van vrijheid is. Maar die vrijheid kan er nooit zijn als niet duidelijk is waar de grenzen zijn. Plezier hebben is een groot goed binnen de vereniging en willen dat met de doelstelling van Scouting Nederland bereiken.

Wat is Scouting eigenlijk?
Scouting is een wereldwijde organisatie van ruim 38 miljoen leden in meer dan 160 landen. Scouts leren in groepsverband te werken door middel van spel, actie, handvaardigheid, expressie, natuur, sport, dienstverlening e.d. Dit is een prima vrijetijdsbesteding. Het doel is ook het leveren van een positieve bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de leden. 
Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden. De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.000 Scoutinggroepen. Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. 

Verschillende Speltakken
Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt scouting uitdaging! Kijk op de speltakkenpagina om te zien hoe de speltakken zijn ingericht binnen Scouting Fons Olterdissen.

Geschiedenis

watisSFO Historie
Scouting Fons Olterdissen bestaat al sinds 1979. In het stukje historie wordt het ontstaan en de eerste jaren beschreven. + foto's uit de oude doos!
Lees verder>

In de media

watisSFO media
Als scoutinggroep laten we graag ons gezicht zien en onze maatschappelijke betrokkenheid. Zodoende zijn we in diverse (papieren)media beland.
Bekijk hier>

De Slek

watisSFO gebouw

Sinds 1990 heeft de scouting beschikking over een eigen gebouw. Natuurlijk wil je weten hoe het eruit ziet en wat er allemaal te doen is.
Lees verder>